Gagatek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

243

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.75 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

8 łyżek

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

polewa:

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 szklanka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zasypać cukrem.

Krok 2

Odstawić na 15 min.

Krok 3

Dodać jajko, olej i wymieszać.

Krok 4

Wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać, wylać na blachę wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą.

Krok 5

Piec około 25 min. w temp. 170 st.

Krok 6

Kiedy ciasto jest już zapieczone, po środku można wylać na to masę serową i piec kolejne 25 min. lub do czasu, aż się zarumieni.

Krok 7

Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, suchy budyń i resztę składników.

Krok 8

Wymieszać i zalać na zapieczone ciasto. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gagatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GagatekGagatek

Wegetariańska sałatka z oliwkami i kiełkami lucerny zasmakuje nawet wielbicielom mięsa, którzy nie potrafią się bez niego obejść. Czasem warto zrobić sobie przerwę w jedzeniu mięsa i postawić na danie wegetariańskie – nawet jeśli jest to tylko sałatka. Kompozycja marynowanej papryki, oliwek, sałaty i kiełków lucerny zdecydowanie nie potrzebuje już towarzystwa kurczaka czy szynki. Oczywiście, sałatki mają to do siebie, że można eksperymentować ze składnikami, więc jeśli koniecznie chcesz – dorzuć kawałek mięsa. Przygotowanie tej przekąski jest banalnie proste, wystarczy pokroić wszystkie składniki i wymieszać w miseczce. Główną rolę odgrywa tutaj sos, który podkreśli mieszankę aromatów i dopełni smak. Przygotujesz go z gotowej mieszanki przypraw Knorr, dodając oliwy i wody. Doskonale pasuje do oliwek i kiełków. Przed podaniem możesz także dorzucić garść orzechów – nadadzą charakterystycznego posmaku i będą przyjemnie chrupać.