Galareta z nadziewaną szynką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

20 plastrów

2 sztuki

4 łyżeczki

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obierz i umyj, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i usmaż je. całkowicie schłodź.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Wymieszaj z cebulą i pieczarkami.

Krok 4

Dodaj majonez i dopraw pieprzem.

Krok 5

Farsz nakładaj na plasterki szynki, zwiń w rulony i ułóż na półmisku, jak ostygnie wstaw do lodówki.

Krok 6

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 0,5 litrze wrzątku. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść.

Krok 7

Zalej roladki tężejącą galaretą i udekoruj. Wstaw do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej