Gofry Francuskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.75 szklanki

3 łyżki

1.5 szklanki

1 szczypta

6 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotowujemy cukier, szklankę mleka, Kasię i sól.

Krok 2

Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesianą mąkę, mieszamy pilnując, aby nie zrobiły się grudki i odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 3

Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku, później pozostałe mleko i śmietanę.

Krok 4

Wymieszaną masę odstawiamy na godzinę. Smażymy na rozgrzanej gofrownicy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry Francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej