Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

3

56 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 plaster

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

2 łyżeczki

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udziec wołowy umyj i osusz, następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i obsmaż na nim mięso. Następnie mięso przełóż do garnka, dodaj wodę, listek laurowy, ziele angielskie i duś na małym ogniu. Na tej samej patelni zrumień cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w grubą kostkę. Zrumienione warzywa dodaj do podduszonego mięsa. Pod koniec, jak mięso jest już miękkie dodaj koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 1

Krok 2

Przygotuj surówkę: kapustę drobno posiekaj, dodaj jabłko i marchewkę utartą na tarce i cebulę pokrojoną w kostkę. Surówkę wymieszaj z olejem lnianym.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 2

Krok 3

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestudzeniu wymieszaj z Florą ProActiv.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 3

Krok 4

Gulasz węgierski podawaj z kaszą pęczak, surówką z kiszonej kapusty oraz szklanką soku jabłkowego.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej