Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

3

45 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

120 gramów

1 plaster

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.25 sztuki

0.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udziec wołowy umyj i osusz, następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i obsmaż na nim mięso. Następnie mięso przełóż do garnka, dodaj wodę, listek laurowy, ziele angielskie i duś na małym ogniu. Na tej samej patelni zrumień cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w grubą kostkę. Zrumienione warzywa dodaj do podduszonego mięsa. Pod koniec, jak mięso jest już miękkie dodaj koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 1

Krok 2

Przygotuj surówkę: kapustę drobno posiekaj, dodaj jabłko i marchewkę utartą na tarce i cebulę pokrojoną w kostkę. Surówkę wymieszaj z olejem lnianym.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 2

Krok 3

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestudzeniu wymieszaj z Florą ProActiv.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 3

Krok 4

Gulasz węgierski podawaj z kaszą pęczak, surówką z kiszonej kapusty oraz szklanką soku jabłkowego.

Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z kapusty kiszonej, sok jabłkowy - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej