Gulasz wołowo-warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Gulasz wołowo-warzywny

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

heart
287 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

200 gramów

200 gramów

120 gramów

4 łyżeczki

1 opakowanie

208 gramów

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 2

Krok 3

Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 3

Krok 4

Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej