Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

9

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

8 sztuk

2 łyżki

4 szklanki

mizeria:

4 sztuki

240 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka usmaż na oleju rzepakowym.

Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - Krok 1

Krok 2

Przygotuj mizerię z jogurtem z koperkiem.

Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - Krok 2

Krok 3

Na ugotowaną fasolkę nałóż Florę ProActiv o smaku masła.

Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - Krok 3

Krok 4

Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.

Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - Krok 4
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

1

Opinie o przepisie

  • Anna Falek

    Anna Falek

    kaszę robię na bulionie z matką pietruszki a fasolkę z masełkiem i bułką tartą.. pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajko sadzone, kasza gryczana, mizeria, fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej