Kajmak z orzechami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

1 opakowanie

6 sztuk

0.5 łyżeczki

beza:

6 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

15 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść i podzielić na 2 części.

Krok 2

Pierwszą cześć wyłożyć na blachę i lekko podpiec.

Krok 3

W tym czasie ubić białka na sztywno, dodać cukier i resztę składników bezy.

Krok 4

Połowę masy wyłożyć na podpieczony spód i upiec na zloty kolor.

Krok 5

Można posypać kawałkami orzechów po wierzchu bezy.

Krok 6

Podobnie zrobić z drugą częścią ciasta.

Krok 7

Puszkę mleka wrzucić do garnka z wodą i gotować około 2,5 godziny na małym ogniu.

Krok 8

Po wystudzeniu otworzyć i przełożyć tym placki.

Krok 9

Odstawić na 24 godziny, wówczas ciasto jest najlepsze! Życzę smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajmak z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej