Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 plastry

1 sztuka

2 listków

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na posmarowane Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D pieczywo ułóż liście umytej i osuszonej sałaty i plasterki wędliny.

Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - Krok 1

Krok 2

Podawaj z plastrami pieczonego buraka z dodatkiem chrzanu.

Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, fosfor, witamina D, foliany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z wędliną, burakiem pieczonym i chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej