
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj krewetki oczyszczone z ogonków, wiórki kokosowe oraz curry i podsmaż chwilę. Następnie całość odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 4
Dodaj do sosu wszystkie podsmażone składniki, odcedzoną i roztartą ciecierzycę, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut, aby smaki dobrze się połączyły.
Krok 5
Bułkę przekrój wzdłuż na pół i nałóż farsz krewetkowy. Podawaj na zimno lub na ciepło, po podgrzaniu w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z krewetkami
Masz ochotę na przekąskę z owocami morza? Kanapka z krewetkami będzie doskonałym rozwiązaniem. Do jej przygotowania potrzebujesz białego pieczywa, np. bagietki albo ciabatty, a także krewetek królewskich. Nadawać się będą również małe krewetki koktajlowe. Jeśli jest taka potrzeba obierz je z pancerzy, a następnie podsmaż, aż staną się lekko różowe. Żeby nadać im orientalnego smaku, dopraw je wiórkami kokosowymi i curry. Z kolei, by powstała z nich gęsta, odpowiednia na kanapki pasta, połącz je z ugotowaną i przetartą ciecierzycą (może być z puszki). Dodaj wszystko do sosu czosnkowego przyrządzonego na bazie jogurtu naturalnego. Czosnek doskonale podkreśli smak krewetek, ale jeśli wolisz, zastąp go np. sosem koperkowym, który również świetnie pasuje do ryb oraz owoców morza. Dodatkowo świeży koperek dołącz także do kanapki, by urozmaicić jej smak oraz wygląd. Kanapka z krewetkami będzie stanowiła smaczne drugie śniadanie albo kolację. Podawaj ją dowolnie, na ciepło albo na zimno. Zobacz, jak przygotować owoce morza w niecodzienny sposób.