Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

390 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

480 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

5 sztuk

4 sztuki

2 łyżeczki

0

0

4 sztuki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój na mniejsze kromki, a następnie posmaruj cienką warstwą Ramy.

Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami - Krok 1

Krok 2

Śledzie wymocz i pokrój w drobną kostkę. Jajka oraz buraczki również pokrój w kostkę. Połącz wszystkie składniki razem, dodaj majonez, sok z cytryny i wymieszaj.

Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami - Krok 2

Krok 3

Gotową sałatkę śledziową nałóż na posmarowane margaryną kromki i udekoruj koperkiem oraz sałatą.

Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie kanapki możesz przygotować również z inną sałatką z ryby np. z łososia.

3

Opinie o przepisie

  • FLESZ odzież - bielizna

    FLESZ odzież - bielizna

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Urszula

    Urszula Urszula

    Super przystawka. Lubię takie łatwe w wykonaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz

    Bardzo fajna orginalna sałatka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkamiKanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami

Kolorowa i apetyczna przekąska – sprawdź nasz przepis na kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami. Możesz podać je na śniadanie lub podwieczorek. Użyj ulubionego pieczywa – sprawdzą się np. pszenne bułki lub kajzerki. Podpiecz je delikatnie w piekarniku, tosterze lub podsmaż na patelni do grillowania. Najważniejszym składnikiem przekąski jest jednak śledź. Wybierz ryby dobrej jakości, matjasy, w zalewie albo w oleju. Namocz je, osusz i pokrój na drobne kawałki, podobnie jak marynowane buraki. Te warzywa są doskonałym dodatkiem do śledzi – połącz je dwoma łyżkami majonezu i dopraw sokiem z cytryny, który również świetnie podkreśli smak ryb. Układaj sałatkę na kromki pieczywa, a następnie każdą z nich dekoruj połówkami jajek przepiórczych ugotowanych na twardo, a także gałązką koperku oraz listkiem karbowanej sałaty. Kanapki ze śledziową sałatką możesz podać z ogórkiem kiszonym lub wybranymi kiełkami. Przekonaj się, jakie są pyszne i podziel się opinią w komentarzu powyżej!