
Składniki
1 szczypta
6 plastrów
1 opakowanie
0.5 kilograma
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij karkówkę.
Krok 2
Przypraw solą i papryką ostrą.
Krok 3
Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.
Krok 4
Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.
Krok 5
Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).
Krok 6
Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej