Karkówka z serem w sosie cebulowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Karkówka w sosie cebulowym

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 plastrów

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij karkówkę.

Krok 2

Przypraw solą i papryką ostrą.

Krok 3

Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.

Krok 4

Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.

Krok 5

Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).

Krok 6

Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej