
Składniki
1 szczypta
6 plastrów
1 opakowanie
0.5 kilograma
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij karkówkę.
Krok 2
Przypraw solą i papryką ostrą.
Krok 3
Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.
Krok 4
Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.
Krok 5
Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).
Krok 6
Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































