
Składniki
1 szczypta
6 plastrów
1 opakowanie
0.5 kilograma
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij karkówkę.
Krok 2
Przypraw solą i papryką ostrą.
Krok 3
Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.
Krok 4
Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.
Krok 5
Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).
Krok 6
Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej