Karkówka z serem w sosie cebulowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Karkówka w sosie cebulowym

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

1 szczypta

250 mililitrów

6 plastrów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij karkówkę.

Krok 2

Przypraw solą i papryką ostrą.

Krok 3

Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.

Krok 4

Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.

Krok 5

Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).

Krok 6

Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej