Klasyczna amerykańska zupa Chowder przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna amerykańska zupa Chowder

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 sztuka

2 sztuki

0.7 szklanki

1 kilogram

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Seler i ziemniaki pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Zrumień boczek i zdejmij z patelni, a na wytopionym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj seler, tymianek, liść laurowy a po chwili ziemniaki. Zalej wywarem rybnym i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą na wpół ugotowane.

Krok 4

W drugim garnku umieść na dnie niewielką ilość wody i gdy się zagotuje, wrzuć na nią oczyszczone małże. Przykryj i potrząśnij garnkiem, aby się otworzyły. Wyjmij małże z muszli, odcedź wodę, w której się gotowały i dodaj do garnka z ziemniakami.

Krok 5

Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodaj małże i śmietankę. Przypraw i odstaw na kilka minut. Podawaj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna amerykańska zupa Chowder - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej