
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
8 łyżek
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser razem z jajkiem ugnieć widelcem i wymieszaj.
Krok 2
Następnie dodaj cukier, mleko oraz szczyptę soli. Powoli dodawaj mąkę po 1 łyżce cały czas mieszaj całość.
Krok 3
Gdy już zgęstnieje, z ciasta formuj kulki i wrzuć je do gotującej wody.
Krok 4
Gdy wypłyną na powierzchnię zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Masło roztop i polej gotowe kluski, a następnie posyp cynamonem i cukrem waniliowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej