Kluski twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski twarogowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

8 łyżek

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser razem z jajkiem ugnieć widelcem i wymieszaj.

Krok 2

Następnie dodaj cukier, mleko oraz szczyptę soli. Powoli dodawaj mąkę po 1 łyżce cały czas mieszaj całość.

Krok 3

Gdy już zgęstnieje, z ciasta formuj kulki i wrzuć je do gotującej wody.

Krok 4

Gdy wypłyną na powierzchnię zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Masło roztop i polej gotowe kluski, a następnie posyp cynamonem i cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej