Kremówka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

ciasto 2:

1 szklanka

0.5 opakowania

1 szczypta

masa:

1 litr

15 dekagramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zrobić obydwa ciasta.

Krok 2

Rozwałkować pierwsze ciasto (ma być wolne jak na pierogi) w prostokąt i układać na nim cienkie plastry drugiego ciasta (można je smarować na I cieście).

Krok 3

Zwinąć w roladę, podzielić na dwie części, rozwałkować je i piec na dwóch blachach na złoty kolor.

Krok 4

MASA: W szklance mleka rozpuścić mąki i żółtka.

Krok 5

Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Fale Dunaju
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej