Kremówka kokosowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

masa:

3 opakowania

1 litr

masa kokosowa:

200 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: wszystkie składniki na ciasto połączyć i zagnieść.

Krok 2

Wyłożyć je na wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą blaszkę.

Krok 3

Masa budyniowa: 3 budynie ugotować w litrze mleka i gorące wylać na ciasto.

Krok 4

Masa kokosowa: Kasię rozpuścić w rondelku i przestudzić.

Krok 5

Ubić na sztywno pianę z białek.

Krok 6

Następnie miksując dodać: cukier, 2 żółtka i wiórki kokosowe.

Krok 7

Na końcu wlać rozpuszczoną Kasię.

Krok 8

Masę kokosową wyłożyć na budyń i równo wygładzić łyżką.

Krok 9

Piec ok. 40 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej