Królik w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 szklanka

0.2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Królika podziel na porcje, zalej octem, 1 szklanką wody i winem.

Krok 2

Dosyp soli pieprzu. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie królika wyjmij i osusz.

Krok 3

Zarumień na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.

Krok 4

Polej octem w którym był moczony i duś na małym ogniu około 60 minut.

Krok 5

Wlej śmietanę, dopraw liściem laurowym, goździkami, dopraw solą i pieprzem, duś 20 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z cukinii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej