
Składniki
1 sztuka
3 szklanki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 szklanka
0.2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Królika podziel na porcje, zalej octem, 1 szklanką wody i winem.
Krok 2
Dosyp soli pieprzu. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie królika wyjmij i osusz.
Krok 3
Zarumień na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
Krok 4
Polej octem w którym był moczony i duś na małym ogniu około 60 minut.
Krok 5
Wlej śmietanę, dopraw liściem laurowym, goździkami, dopraw solą i pieprzem, duś 20 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej