PRZEPISY.PL

Królik w śmietanie

  • 90
  • 6
  • Trudne
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy1 szt
  • śmietana3 szklanki
  • goździki3 szt
  • masło0.5 szt
  • ocet1 szklanka
  • białe wytrawne wino0.2 szklanki
  • sól i pieprz
  • królik1 szt
    • Krok 1

      Królika podziel na porcje, zalej octem, 1 szklanką wody i winem.
    • Krok 2

      Dosyp soli pieprzu. Odstaw na 2 godziny. Po tym czasie królika wyjmij i osusz.
    • Krok 3

      Zarumień na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
    • Krok 4

      Polej octem w którym był moczony i duś na małym ogniu około 60 minut.
    • Krok 5

      Wlej śmietanę, dopraw liściem laurowym, goździkami, dopraw solą i pieprzem, duś 20 minut

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    58
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    26
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    120
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    46
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe