Krówka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

10 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

masa:

0.5 litra

1 opakowanie

2 łyżki

2 opakowania

masa 2:

1 opakowanie

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części.

Krok 2

Upiec osobno na wysmarowanych Kasią prostokątnych formach o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 3

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w temperaturze 170 °C.

Krok 4

Ostudzić.

Krok 5

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie dodać śmietan-fixy i wymieszać.

Krok 6

Na jeden placek wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć drugim plackiem. Lekko docisnąć.

Krok 7

Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 3 godziny.

Krok 8

Cały czas należy dolewać wodę tak, aby puszka była w niej zanurzona.

Krok 9

Następnie odlać wodę i zostawić puszkę na ok. 1 godzinę, aby ostygła.

Krok 10

Mleko wyłożyć na ciasto i posypać pokrojonymi orzechami.

Krok 11

Schłodzić w lodówce. Ciasto jest najlepsze na trzeci dzień. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej