krówka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

0.5 szklanki

15 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 opakowania

200 gramów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.75 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół, placki piec około 10 - 15 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić.

Krok 2

Zrobić krem budyniowy i położyć go na ciasto, przykryć go ciastem.

Krok 3

KREM: Najpierw przygotowuję budyń. Pamiętajcie budyń musi być gęsty! Budyń cały czas mieszajcie, by się nie przypalił, przed przygotowaniem budyniu przepłuczcie garnek wodą.

Krok 4

Po zrobieniu budyń odstawiam, by całkowicie wystygł.

Krok 5

Kasię o temperaturze pokojowej kręcę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem.

Krok 6

Dodaję budyń stopniowo i miksuję.

Krok 7

Jeśli w masie pojawią się grudki, to dodaję łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Jednorazowo nie dodaję więcej niż 3 łyżki mleka!

1

Opinie o przepisie

  • Paulina St

    Paulina St, 27.04.2017

    Na jaką blachę przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej