Kruche i szybkie ciasto z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1410

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 opakowania

2 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 garść

1 garść

1 garść

kruszonka:

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzucamy Kasię do miski i ją dokładnie miksujemy, następnie dodajemy cały czas miksując olej, jaja, cukier, mąkę, kartoflankę, proszek do pieczenia.

Krok 2

Jak masa będzie gotowa, wylewamy na blachę. Na to układamy owoce i przysypujemy kruszonką i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 C).

Krok 3

Przepis na kruszonkę: Wrzucamy składniki do miski i ręcznie kruszymy Kasię z mąką i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche i szybkie ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej