Kruche miseczki z owocami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

243 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

266 osób wydrukowało

Pobierz pdf

688 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 łyżeczki

60 gramów

80 gramów

1 sztuka

kruszonka:

nadzienie:

100 gramów

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem.

Krok 2

Następnie przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć. Zawiń w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Formę do mufinek wysmaruj Kasią i oprósz mąką.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj. Wytnij w nim metalową obręczą kółka o średnicy 9 cm i wylep nim otwory w formie. Nakłuj widelcem.

Krok 5

Masę marcepanową pokrój w kostkę.

Krok 6

Owoce i masę włóż do miseczek z ciasta.

Krok 7

Składniki na kruszonkę wymieszaj najpierw mikserem, a następnie zagnieć w palcach. Powstałą kruszonką posyp owoce.

Krok 8

Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 25-30 minut w 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej