łabędzi puszek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

krem:

2 sztuki

2 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

z jajek, cukru, mąki, kisielu, proszku i 6 łyżek wody zrób ciasto biszkoptowe, piecz 45 min temp. 180 stopni.

Krok 2

Bułki namocz w mleku, odciśnij, szklankę mleka zagotuj z wiórkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Gotuj 5 min., ostudź.

Krok 3

Utrzyj w misce namoczone bułki, Kasię, dodaj zimne mleko z wiórkami, masa powinna być konsystencji gęstej śmietany (jeśli będzie rzadkie dodaj jeszcze wiórek).

Krok 4

Biszkopt przekrój, nasącz wg uznania. Pierwszą część posmaruj dżemem, wyłóż 2/3 masy, przykryj drugą częścią ciasta, wyłóż resztę masy i wierzch posyp wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łabędzi puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej