Maczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sypkie składniki połączyć ze sobą. Dodać jajko, żółtko,śmietanę i posiekać z Kasią. Szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Uformować z ciasta kulę i owinąć w wilgotną ściereczkę.Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Krok 3

Ze schłodzonego ciasta formować kulki o objętości małej łyżeczki. Układać je na blasze wyłożonej pergaminem. Kulki delikatnie spłaszczyć.

Krok 4

Piec na złoty kolor.

Krok 5

Po upieczeniu spodnią część ciasteczek smarować dżemem i skleić z drugim ciasteczkiem, również jego spodnią częścią. Poskładane ciasteczka oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki z karmelem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej