
Składniki
400 mililitrów
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek, cebulę i czosnek pokrój. Przesmaż boczek na rozgrzanym oleju. Dodaj następnie cebulę i czosnek. Smaż do momentu zarumieniania.

Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp startym parmezanem.

Krok 3
Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta.

Krok 2
Dodaj sos pomidorowy i Knorr Chłopski garnek.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron a'la Puttanesca
Makaron Puttanesca to włoski klasyk, który trzeba, ba…należy znać! Pod zagadkową nazwą kryje się aromatyczna potrawa na bazie pomidorowego sosu z dodatkiem cebuli i czosnku. Całość przykrywa delikatna pierzynka ze startego parmezanu. Brzmi jak marzenie? I tak też smakuje! Daj się ponieść niekwestionowanemu urokowi tego dania.
Dla kogo?
Przepis nie tylko dla miłośników smaków rodem z włoskiego talerza, ale i dla wszystkich, którzy pragną spróbować czegoś innego niż tradycyjne spaghetti. Nie będzie rozczarowań!
Na jaką okazję?
Przepis warto wypróbować zarówno w roli dania wieczoru, jak i bez okazji. Zachwyca smakiem w każdym wydaniu. Pyszne, sycące oraz kolorowe – ucieszy podniebienie i oko wszystkich gości.
Czy wiesz, że?
Penne Puttanesca w dosłownym tłumaczeniu oznacza posiłek przygotowywany przez prostytutki. Źródłosłów określenia nie jest do końca znany. Przypuszcza się, że początkowo potrawę gotowały panie lekkich obyczajów, ponieważ można było przygotować ją szybko i z łatwo dostępnych składników.
Dla urozmaicenia:
Makaron Puttanesca można urozmaicić dodając do niego garść kaparów, czarnych oliwek oraz kawałki filetów anchovis. Palce lizać!