Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

86

1386 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1003 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1495 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

400 gramów

100 gramów

200 mililitrów

200 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron penne ugotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 3

Następnie mięso oprósz mąką i zalej śmietaną. Całość gotuj przez dwie minuty.

Krok 4

Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i zielony groszek. Gotuj jeszcze chwilę, po czym wymieszaj otrzymany sos z makaronem.

Krok 5

Makaron podawaj posypany startym serem.

3

Opinie o przepisie

  • Ewa Kubiak

    Ewa Kubiak , 01.12.2019

    Przepis bardzo prosty po dodaniu przypraw moj facet zajadal sie dwa dni :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sandra Black

    Sandra Black , 13.06.2019

    Szybko się robi i bardzo pyszne :3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radek Klimek

    Radek Klimek , 24.03.2016

    Naprawdę pyszne danie. Krótki czas przygotowania. A smak jest znakomity. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej