MANNIACZEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 litr

1 szklanka

2 opakowania

4 łyżki

1 szklanka

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w rondlu mleko z Kasią i cukrami.

Krok 2

Do wrzącego mleka wsypać kaszę mannę i gotować aż zgęstnieje.

Krok 3

Kakao rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody z odrobiną cukru i wlać do mleka.

Krok 4

Połowę herbatników ułożyć na dnie blachy (dużej), wylać na nią gorącą kaszę i na niej ułożyć pozostałe herbatniki.

Krok 5

Ciasto docisnąć deseczką i odstawić do wystygnięcia.

Krok 6

Polewą polać zimne ciasto, można posypać wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MANNIACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej