Marynowana grillowana papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana grillowana papryka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik z grillem do 250 stopni.

Krok 2

Paprykę przekrój na pół i oczyść. Ułóż na grilli skórka do góry. Grilluj aż skórka sczernieje i zrobią się pęcherze.

Krok 3

Przepłucz paprykę zimną wodą i zdejmij skórę. Pokrój paprykę na kawałki. Pokrój również chilli.

Krok 4

Wymieszaj paprykę i chilli z wyciśniętym ząbkiem czosnku, łyżką soku z cytryny i trzema łyżkami oliwy z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na kilka godzin do kilku dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana grillowana papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej