Maxi King

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

40 dekagramów

0.5 szklanki

3 szklanki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.3 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię zmiksować z cukrem pudrem, dodawać na przemian mleko w proszku i serek.

Krok 2

Blachę (23x37 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 3

Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, na to wyłożyć połowę masy mlecznej,przykryć drugą warstwą herbatników, wyłożyć na to masę krówkową, na to drugą połowę masy mlecznej i przykryć trzecią warstwą herbatników.

Krok 4

Orzeszki przesiać, aby pozbyć się większej ilości soli.

Krok 5

Czekolady rozpuścić w śmietanie i dodać połówki orzeszków, wyłożyć masę na herbatniki.

Krok 6

Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maxi King - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto kukułkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej