PRZEPISY.PL

Mielone z ryby

  • 60
  • 3
  • Średnie
  • 0
30
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • filet z mintaja 3 szt
  • cebula1 szt
  • cebula czerwona1 szt
  • seler0.5 szt
  • marchew1 szt
  • jajka2 szt
  • mąka2 łyżki
  • bułka tarta
  • pieprz cytrynowy1 łyżka
    • Krok 1

      Marchew i seler ugotuj (mogą być też warzywa z rosołu), a następnie zmiel w maszynce i dodaj żółtka z jajek, trochę pieprzu i mąkę.
    • Krok 2

      Dodaj także bułkę tartą ale jej ilość zależy od wilgotności całej masy rybnej.
    • Krok 3

      Białka ubij na pianę i połącz ze zmielona masą.
    • Krok 4

      Z tego co powstanie formuj kotlety i kładź na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili zmniejsz ogień o połowę i smaż tak aż się zarumieni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    89
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    3
    Łatwe
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    3
    Łatwe
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    3
    Łatwe