Mieszaniec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij
Mieszaniec

Składniki

2 opakowania

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

3 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z Kasi, cukru, żółtek, jajka, mąki i proszku do pieczenia wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części i włożyć na ok. 1/2 godziny do lodówki.

Krok 2

1/2 ciasta zapiec w piekarniku.

Krok 3

Następnie ułożyć pokrojone owoce, a na nie ugotowany z 1/2 litra mleka budyń wiśniowy.

Krok 4

Na budyń ułożyć pianę z białek i drugą część ciasta - zetrzeć na tarce.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej