MIGDAŁEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

1 opakowanie

1 litr

2 opakowania

1

krem:

1 litr

0.75 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3/4 litra mleka zagotować, zaś do pozostałego dodać cukier, żółtka i cukier waniliowy.

Krok 2

Całość wymieszać mikserem, na koniec dodać mąkę.

Krok 3

Do gotującego mleka wlać zrobioną masę i cały czas mieszać do powstania gęstej i gładkiej konsystencji.

Krok 4

Gorącą masę wyłożyć na ułożone w formie herbatniki.

Krok 5

Następnie na ciepłej masie ułożyć kolejną warstwę ciastek i od razu posmarować ciastka dżemem.

Krok 6

Do śmietany dodać fixy, 2 łyżki cukru i 1 cukier waniliowy.

Krok 7

Wszystko zmiksować.

Krok 8

Gdy masa zgęstnieje, wyłożyć na ostygnięty placek.

Krok 9

Całość posypać migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MIGDAŁEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej