Milky Way

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

250 gramów

1

krem:

1 szklanka

5 sztuk

2 łyżki

2 szklanki

4 łyżki

wierzch:

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 opakowania

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię stopić. Letnią wymieszać z orzechami i herbatnikami oraz kilkoma kroplami aromatu śmietankowego.

Krok 2

Wyłożyć dno formy 25x38 cm. Dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Krok 3

Masa: Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia. W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić.

Krok 4

Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na placek. Schłodzić.

Krok 5

Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na masie .

Krok 6

Czekoladę rozpuścić z mlekiem.

Krok 7

Wylać na biszkopty, tworząc esy-floresy.

Krok 8

Wstawić do lodówki. Przepis ten umieściłam również na WZ. Informację tę podaję na wypadek posądzenia o plagiat.

0

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej