Milky Way

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżki

krem:

0.6 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.

Krok 2

Ubić białka z cukrem na sztywną pianę.

Krok 3

Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i olej.

Krok 4

Wymieszać na gładką masę.

Krok 5

Ciasto przelać do wysmarowanej i posypanej tortownicy.

Krok 6

Piec 20 min. w temp. 160 stopni (termoobieg).

Krok 7

Po upieczeniu biszkopt zostawić do wystudzenia.

Krok 8

Po wystudzeniu przekroić na pół.

Krok 9

Masa: zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzić.

Krok 10

Kasię utrzeć na puch, dodać wystudzone mleko oraz 2 szklanki mleka w proszku.

Krok 11

Biszkopt przełożyć masą.

Krok 12

Czekoladę rozpuścić z łyżką Kasi i łyżką wody. Polać wierzch. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milky Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej