Miodownik z kaszką manną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 sztuki

100 gramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

masa:

0.5 litra

0.75 szklanki

5 łyżek

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: mąkę, cukier, sodę posiekać z Kasią.

Krok 2

Dodać jajko i miód.

Krok 3

Ugnieść ciasto.

Krok 4

Ciasto podzielić na 3 części.

Krok 5

Blaszkę posmarować Kasią, posypać mąką krupczatką . Upiec 3 placki w nagrzanym piekarniku do 180 stopni (termoobieg), 15 minut. Placki delikatnie wyjmować z blaszki - są bardzo kruche.

Krok 6

Masa: zagotować mleko z cukrem. Na gotujące mleko wsypać 5 łyżek kaszy manny. Zagotować, aż zgęstnieje i zostawić do ostudzenia.

Krok 7

Kasię utrzeć i dodawać stopniowo kaszkę. Utrzeć na gładką masę.

Krok 8

Przełożyć ciasto masą. Na wierzch rozpuścić czekoladę z łyżką Kasi i 2 łyżkami wody i polać ciasto. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik z kaszką manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej