Mioduszka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

10 dekagramów

10 dekagramów

8 łyżek

krem:

3 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

15 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mąkę wymieszać z pozostałymi składnikami, zagnieść ciasto. Podzielić na połowę, upiec 2 placki.

Krok 2

Krem: Mąkę krupczatkę i ziemniaczaną rozprowadzić kilkoma łyżkami mleka.

Krok 3

Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym, wlać mąkę i ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia, zagotować. Przestudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Masa musi być gładka.

Krok 5

Kremem przełożyć placki i docisnąć. Polać polewą czekoladową.

Krok 6

Najlepiej smakuje następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mioduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łamaniec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej