Motyl

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij
Motyl

Składniki

7 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

4 łyżki

2 łyżeczki

3 sztuki

1

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec dwa biszkopty: jajka, cukier waniliowy i cukier miksujemy na wysokich obrotach przez około 15 minut.

Krok 2

Następnie zwalniamy obroty i do ubitej masy dodajemy przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 3

Miksujemy to do otrzymania jednolitej i puszystej masy.

Krok 4

Następnie wlewamy na blachę chlebową i pieczemy około 30-35 minut.

Krok 5

Po upieczeniu i ostudzeniu kroimy biszkopty na 2 części wszerz. Wycinamy kształt skrzydeł motyla.

Krok 6

Następnie przekładamy każdą część kremem do tortów zmieszanym z kawałkami owoców.

Krok 7

Na górze dzielimy na 3 części każde skrzydełko i dekorujemy je owocami po obu stronach symetrycznie.

Krok 8

Od góry bierzemy całe truskawki, w środku układamy brzoskwinie, a na dole winogrona.

Krok 9

Na koniec obsypujemy boki wiórkami kokosowymi i z przodu wbijamy dwie rurki.

Krok 10

Całość wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego:))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Motyl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej