Mulatek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

10 łyżek

2 szklanki

2 łyżki

krem:

2 opakowania

0.5 litra

polewa:

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wodę, kakao, Kasię i cukier zagotować, przestudzić.

Krok 2

Dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą.

Krok 3

Piec 30 min w 180 C. Po upieczeniu przekroić na pół.

Krok 4

Masa: Śmietanę ubić z cukrem. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie.

Krok 5

Tężejące galaretki dodać do ubitej śmietany ciągle ucierając. Gotową masą przełożyć upieczone ciasto.

Krok 6

Polewa: Składniki rozpuścić, polać ciasto.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej