Mulatek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

10 łyżek

2 opakowania

1 szklanka

polewa:

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wodę, kakao, Kasię i cukier zagotować, przestudzić.

Krok 2

Dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą.

Krok 3

Piec 30 min w 180 C. Po upieczeniu przekroić na pół.

Krok 4

Masa: Śmietanę ubić z cukrem. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie.

Krok 5

Tężejące galaretki dodać do ubitej śmietany ciągle ucierając. Gotową masą przełożyć upieczone ciasto.

Krok 6

Polewa: Składniki rozpuścić, polać ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mulatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej