Murawiejnik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.5 szklanki

80 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa karmelowa:

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach, rozłożyć na 4 porcje i piec osobno po ok. 20 min. na złoty kolor.

Krok 2

Po upieczeniu wrzucić do miski i lekko pokruszyć.

Krok 3

Mleko w puszce gotować ok. 2 godz., zmiksować z Kasią na jednolitą masę i wymieszać to z pokruszonymi ciastkami.

Krok 4

Całość wyłożyć na blaszkę, z wierzchu docisnąć deseczką i odstawić do wystudzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murawiejnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fale Dunaju
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej