Nachos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.

Nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą Knorr, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.

Nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.

Nachos - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej