Nachosy z indykiem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachosy z indykiem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

50 gramów

60 mililitrów

400 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

100 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Knorr. Następnie podsmaż mięso na patelni.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dołączony do Fixu Knorr sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki, paprykę w cienkie paski. Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Posyp je z wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami, papryką chili oraz czarnymi oliwkami.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.

Nachosy z indykiem - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachosy z indykiem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nachosy z indykiem - VIDEONachosy z indykiem - VIDEO

Indyka pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Knorr. Następnie podsmaż mięso na patelni.