Napoleonka inaczej

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

265 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

5 szklanek

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

20 dekagramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i Kasią.

Krok 2

Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami.

Krok 3

Wlać do gotującego się mleka.

Krok 4

Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje.

Krok 5

Prostokątną formę średniej wielkości posmarowaną Kasią wyłożyć paluszkami ptysiowymi, przykryć ½ gorącego kremu, ułożyć warstwę z paluszków ptysiowych i przykryć pozostałym gorącym kremem.

Krok 6

Wstawić do lodówki i schłodzić.

Krok 7

Posypać kawą i udekorować płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napoleonka inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej