Napoleonki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

44

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij
Napoleonki

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

masa:

2 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

0.75 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto siekać nożem, następnie zagnieść, podzielić na dwie części i rozwałkować każdą na pergaminie.

Krok 2

Piec na jasno złoty kolor.

Krok 3

Po upieczeniu ciasta wykonać masę.

Krok 4

MASA I: 1 szklankę mleka, 1/2 szklanki cukru, 1 dużą łyżkę Kasi zagotować.

Krok 5

MASA II: 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki mąki, 3 żółtka i zapach - roztrzepać tzw. "różgą" lub mikserem, wlać do I MASY i zagotować.

Krok 6

Gorącą masę wyłożyć na placek, przykryć drugim i wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napoleonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej