Pani Waleska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1.5 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: z podanych składników wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.

Krok 2

Jedną część wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem z jednego słoika.

Krok 3

Na dżem położyć sztywno ubite białka, posypać połową bakalii i piec ok. 45 minut w temperaturze 160 stopni C.

Krok 4

Drugą część ciasta przygotować analogicznie.

Krok 5

Krem: obie mąki połączyć z 0,5 szklanki mleka.

Krok 6

Zagotować 0,5 litra mleka z cukrem waniliowym i 0,5 szklanki cukru.

Krok 7

Ugotować budyń. Po wystudzeniu utrzeć z masłem lub margaryną.

Krok 8

Ciasto przełożyć kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pani Waleska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Snikers
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej