Pani Walewska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

193

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

masa budyniowa:

2 szklanki

0.75 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

ponadto:

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec dwa placki w następujący sposób: Jedną część ciasta rozwałkować i posmarować powidłami, następnie ubitą z 3 białek i 3 łyżek cukru pianą posmarować placek, a na to posypać orzechy posiekane (10dag).

Krok 2

Z drugim plackiem postąpić tak samo.

Krok 3

Masa budyniowa: 2 szklanki mleka zagotować z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym.

Krok 4

W 1/2 szklanki mleka rozrobić 3 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej.

Krok 5

Rozrobione wlać do gotującego się mleka.

Krok 6

Mieszać, aż zgęstnieje.

Krok 7

Jak będzie zimne, utrzeć z 1 kostką Kasi.

Krok 8

Przełożenie placka: ciasto-powidła-piana-orzechy-masa budyniowa-ciasto-powidła-piana-orzechy-masa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pani Walewska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej