Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

360 gramów

100 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciecierzycę umyj i ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody. Ostudź a następnie zmiel.

Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Do zmielonej ciecierzycy dodaj ulubionych ziół (oregano, bazylia), odrobinę pieprzu, olej i koncentrat pomidorowy. Całość dobrze wymieszaj.

Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Tak przyrządzoną pastę nałóż na kromki chleba posmarowanego Florą ProActiv.

Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ciecierzycy z przecierem pomidorowym i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej