Piankowa mozaika

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej tortownicy rozłożyć biszkopty.

Krok 2

Rozpuścić 2 galaretki w 3 szklankach gorącej wody. Gdy będą tężeć, wlać na biszkopty- wstawić do lodówki.

Krok 3

Pozostałe galaretki (każdą osobno) rozpuścić w 1 szklance wody - ostudzić.

Krok 4

Przygotować trzy półmiski na ubicie bitej śmietany. Każdą z osobna ubić w 150 ml mleka.

Krok 5

Do ubitych śnieżek powoli wlewać ostudzoną galaretkę. W ten sposób mamy 3 różnokolorowe pianki.

Krok 6

Wylewamy porcjami, tworząc tzw. mozaikę. Wstawiamy ponownie do lodówki, żeby stężało i na koniec dekorujemy rozpuszczoną na parze czekoladą. SMACZNEGO.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej