Piankowa mozaika przepis – Zobacz na przepisy.pl

Piankowa mozaika

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej tortownicy rozłożyć biszkopty.

Krok 2

Rozpuścić 2 galaretki w 3 szklankach gorącej wody. Gdy będą tężeć, wlać na biszkopty- wstawić do lodówki.

Krok 3

Pozostałe galaretki (każdą osobno) rozpuścić w 1 szklance wody - ostudzić.

Krok 4

Przygotować trzy półmiski na ubicie bitej śmietany. Każdą z osobna ubić w 150 ml mleka.

Krok 5

Do ubitych śnieżek powoli wlewać ostudzoną galaretkę. W ten sposób mamy 3 różnokolorowe pianki.

Krok 6

Wylewamy porcjami, tworząc tzw. mozaikę. Wstawiamy ponownie do lodówki, żeby stężało i na koniec dekorujemy rozpuszczoną na parze czekoladą. SMACZNEGO.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankowa mozaika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej