
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
50 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
400 gramów
10 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, przesmaż, dodaj do mięs razem z jajkiem i przyprawą knorr do smaku. Wszystko razem dokładnie połącz.
Krok 2
Stolnicę posyp bułką, rozłóż mięso na płasko w kształcie prostokąta.
Krok 3
Surową kiełbasę wyciągniętą z osłonki ułóż na jednym z dłuższych boków, zawijaj zaczynając od mięsa z kiełbasą.
Krok 4
Wysmaruj brytfankę tłuszczem, włóż mięso i piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 C przez 40-50 min, podlewając wodą.
Krok 5
Powstały sos zlej do garnka, gotuj do lekkiego zgęstnienia.
Krok 6
Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry i polaną sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej