Pieczona, nadziewana suszonymi pomidorami polędwiczka z indyka
łatwe
128 osób zapisało

Składniki
280 gramów
12 sztuk
400 gramów
480 gramów
sos do brokułów:
200 gramów
2 sztuki
4 łyżki
do przygotowania marynaty:
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokroić na 4 fragmenty i lekko rozbić. W każdy kawałek zawinąć plasterek pomidora i przekuć wykałaczką. Przygotować marynatę – wymieszać olej z przyprawą do grilla. Gotowego indyka włożyć do marynaty, dokładnie obtoczyć i marynować ok 30-40 minut. Następnie mięso wstępnie podsmażyć, a potem piec w piekarniku przez 15-20 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 2
Ziemniaki obrać ze skóry, wstępnie podgotować, pokroić w plastry, a następnie dołożyć do mięsa, które znajduje się w piekarniku i piec wszystko razem.

Krok 3
Ugotować brokuł. Przygotować sos do brokułów – zetrzeć drobno czosnek, posiekać koperek. Oba składniki dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Ugotowany brokuł polać sosem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B2, B3, B6, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






































