
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
1 łyżka
2 sztuki
4 ziarna
3 łyżki
1 łyżka
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka mocno posyp solą i wetrzyj ją, następnie piecz na patelni. Upieczone skrzydełka ostudź i podziel na drobne kawałki.
Krok 2
1 marchew i cebulę dorbno pokrój i podsmaż na oliwie. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę.
Krok 3
Pozostałe po obraniu kości ze skrzydełek zalej tłuszczem z pieczenia, dolej wodę i wrzuć przesmażoną cebulę i marchew. Dodaj surowe warzywa.
Krok 4
Ząbki czosnku zmiażdż i dodaj do wywaru. Wrzuć również liść laurowy, ziele, cukier i przyprawy. Ugotuj wywar.
Krok 5
Ugotowany wywar przecedź i dodaj żelatynę.
Krok 6
Pozostałą marchew i cebulę pokrój drobno i zasmaż, dodaj imbir i dolej sos sojowy i 2 ząbki czosnku. Wymieszaj i włóż do płaskiego naczynia.
Krok 7
Dodaj mięso i zalej wywarem, wymieszaj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































