
Składniki
1.5 szklanki
2 szklanki
6 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
4 szklanki
1 łyżeczka
1.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 2
Posiekaj orzechy i w kostkę pokrój wraz czekoladą. Oddziel białka od żółtek.
Krok 3
Z białek ubij sztywną pianę i dodaj cukier i żółtka nadal ubijaj.
Krok 4
Potem dodaj olej, mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cynamonem, jabłka pokrojone w kostkę, czekoladę i bakalie.
Krok 5
Wymieszaj dokładnie i wlej na blachę wyłożoną papierem i posmarowaną margaryną, piecz około godziny.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej