Piernik amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernik amerykański

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

6 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

4 szklanki

1 łyżeczka

1.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2

Posiekaj orzechy i w kostkę pokrój wraz czekoladą. Oddziel białka od żółtek.

Krok 3

Z białek ubij sztywną pianę i dodaj cukier i żółtka nadal ubijaj.

Krok 4

Potem dodaj olej, mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cynamonem, jabłka pokrojone w kostkę, czekoladę i bakalie.

Krok 5

Wymieszaj dokładnie i wlej na blachę wyłożoną papierem i posmarowaną margaryną, piecz około godziny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernik amerykański  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka puszysta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej