Pijany Izydor!

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

205 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

30 dekagramów

8 sztuk

2 łyżki

14 dekagramów

1 opakowanie

masa 1:

20 dekagramów

5 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

masa 2:

3 sztuki

15 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem i 8 żółtkami.

Krok 2

Następnie dodać 2 łyżki kakao, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać.

Krok 3

Na końcu dodać pianę z 8 białek.

Krok 4

Piec około 60 minut w temp. 180 stopni.

Krok 5

Upieczone ciasto przekroić.

Krok 6

Posmarować marmoladą i złożyć.

Krok 7

Masa I: Orzechy zemleć w maszynce, dodać oba cukry i zalać wódką tak, aby dało się łatwo rozsmarować na placku.

Krok 8

Masa II : Jajka ubić na parze z cukrem.

Krok 9

Kakao zaparzyć wrzącą wódką.

Krok 10

Kasię dobrze utrzeć, następnie połączyć z kakao.

Krok 11

Dodawać masę jajeczną i kontynuować ucieranie.

Krok 12

Składamy placek: ciasto kakaowe z marmoladą, masa I orzechowa, masa II, polewamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pijany Izydor! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej